Hund skäller på besökare

Hund skäller på besökare

Så tränar du din hund att reagera rätt på dörrklockan.
In denna PDF delar jag med mig av de viktigaste stegen för att träna din hund att reagera rätt på dörrklockan från början till slut.
För att lyckas med träningen är det viktigt att vara konsekvent och att träna många gånger även när det inte är ett skarpt läge. Det är också avgörande att välja rätt svårighetsgrad för träningen.

Har du tänkt på vad din hund har lärt sig sedan den var valp?

Vilken respons har den blivit betingad att visa när dörrklockan ringer eller någon knackar på dörren? Vill du att signalen ska betyda att hunden ska gå och lägga sig i sin bädd, springa till dörren och stanna där eller ta en leksak?
I teorin är det enkelt att träna hunden att reagera på rätt sätt, men det kan bli mer långdraget om din hund är mycket emotionellt investerad i signalen på grund av starka känslor, rädsla eller stress.
När hunden skapade minnesbilder av hur den skulle agera i detta läge var den ny i din miljö. Nu är det inlärt beteende och hunden agerar på autopilot. När något är inlärt kan det vara svårt att träna bort. Du behöver skapa många nya repetitioner där hunden gör något annat för att bryta det gamla beteendet.
Jag har en pdf inbakad i min onlinekurs där du får lära dig allt om stress eller aggression kring besökare. Just nu kostar kursen bara 300kr

Detta ingår i kursen:

I det här materialet får du tillgång till videoövningar som hjälper dig att träna din hund på flera olika områden, inklusive hur du kan hantera situationer där hunden skäller på eller är rädd för människor. Du får också lära dig om passivitetsträning, hur du kan hjälpa din hund att bli tryggare i sociala sammanhang och hur du kan träna hunden att hantera ringklockan och gäster.
Materialet är speciellt utformat för hundar som lider av social stress eller rädsla för människor, men kan också vara användbart för alla hundägare som vill hjälpa sin hund att bli mer trygg och självsäker i olika situationer.

Vad kan du förvänta dig att lära dig?

  • Hantera ringklockan och gäster på ett bra sätt med din hund
  • Introducera två hundar på ett tryggt sätt
  • Hantera skällande på människor och osäkerhet hos hunden
  • Träna passivitet inomhus
  • Ta beslut om hälsning eller icke-hälsning med din hund.

Frågor om kursen skriv till mig på instagram @ sofiaklemming. Klicka på sociala sammanhang för att komma till kursen.


Sociala sammanhang & skällande på människor

Sociala sammanhang & skällande på människor


S

Genom
Sofia

Börja lära dig


Viltspårskurs för nybörjare

Viltspårskurs för nybörjare


S

Genom
Sofia

Börja lära dig


Kloklipp för enkla till avancerade fall

Kloklipp för enkla till avancerade fall


S

Genom
Sofia

Börja lära digPrivatträning

En beteendeutredning är en analys och kartläggning på hundens vanor, erfarenheter och hälsostatus.

Dela inlägget

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen