5.00
(2 Betyg)

Viltspårskurs för nybörjare

Okategoriserade
Önskelista Dela
Dela kurs
Sidlänk
Dela på sociala medier

Om kursen

Viltspårskurs

Vill du komma igång med spårarbete för din hund, då är detta för dig. I denna kurs får du lära dig genom video och du kan helt och hållet träna i din egen takt.

Viltspår handlar om nosaktivering och inte jakt därför passar de inte bara jakthundar utan alla hundar. Viltspår lär inte hunden att jaga mer vilt eftersom det är spår hunden tränar och inte jakt (springa efter något som rör sig). Viltspår ger hunden utlopp för nosarbete och med de minskar ofta stress, drag och nosandet på promenaden om du gör viltspår regelbundet (en dag i veckan). Detta kan vara avgörande för många raser som behöver få arbeta.

Detta passar extra bra till alla arbetande hundraser men även sällskapshundarna gillar detta, i kursen får du se flera olika hundraser spårträna.

 

🌿 Anslutning till Naturen: Viltspårning är en aktivitet som förenar dig med naturen och låter dig utforska den i all sin skönhet.

🧭 Utlopp, berikning, nosarbete och motion: Att lära sig viltspår är inte bara spännande utan också praktiskt då din hund får utlopp på så många olika sätt.

📚 Flexibel Inlärning: Onlinekursen ger dig möjlighet att studera när och var du vill. Du behöver inte resa långt eller anpassa dig till en fast tidtabell.

👣 Rehabilitering: spår är en perfekt aktivering för en hund som är skadad eller inte kan utföra snabba hastiga rörelser som i t.e.x agility

Visa mer

Vad kommer du att lära dig?

 • - Lägga spår och vinklar
 • - Utrustning
 • - Linhantering
 • - Liggtid, vanliga misstag och öka svårighetsgraden
 • - Olika övningar

Kursinnehåll

Del 1

 • Intro och spårläggning
  01:35
 • Utrustning
  00:00
 • Första spåret – lägga spår med Marta och golden
  02:54
 • Gå första spåret med Alva och aussiedoodle
  09:00
 • Lägga vinklar och tips om hunden inte släpper klöven
  04:05
 • Linhantering
  07:39

Del 2

Del 3

Del 4
Denna delen kommer handla om viltspårs prov

Bonus material

SEO text

Betyg och recensioner från studenter

5.0
Totalt 2 Betyg
5
2 Betyg
4
0 Betyg
3
0 Betyg
2
0 Betyg
1
0 Betyg
AB
för 1 år sedan
Detta är verkligen en värdefull kurs som varje hundägare bör gå. Viltspår är till för alla hundar just för att det gör hunden lugnare i och med att den känner sig tillfredsställd. Jag som många andra trodde innan att en viltspårkurs får en hund att börja jaga, men så är inte fallet. Alla hundar behöver få utlopp för sina behov och om det inte är under kontrollerade former som i denna kurs, så kommer dem hitta sätt att få utlopp för dem. Just därför är jag så glad att jag tagit denna kurs för att min älskade vovve har blivit mindre stressad och lugnare utomhus. Dessutom har vi funnit något som vi båda tycker är riktigt roligt vilket stärkt vår relation!
SK
för 1 år sedan
Muy bien
Rulla till toppen