Mental stimulans hos hund

mental aktivering

Får din hund tillräckligt med mental stimulans?

Vad är mental stimulans? de är när hunden får tänka till, tex i free shajping eller vanlig lydnadsträning så tänker hunden och anstränger sig för att få belöningen. Varför är det så viktigt att trötta ut mentalt och inte fysiskt? Jo för att det är de som verkligen tröttar på riktigt, en trött hund är en glad och balanserad hund. Tänk dig att du aldrig får uppgifter som låter dig tänka och reflektera, men blir ju galen tillslut.

Fysisk aktivering är inte lika tröttande

Att motionera din hund en massa kommer inte alltid att hjälpa trötta hunden på de sättet som en reaktiv hund behöver. Om hunden dessutom är stressad utomhus så är de just de dom bär med sig i kroppen in sen. Att ge lugnade uppgifter som bränner hjärnkraft är ett bra sätt att berika din reaktiva hund. Alla hundar behöver jobba vi får inte glömma bort de, vissa raser mer än andra. I mitt arbete träffar jag nästan aldrig någon som ger tillräckligt med mental stimulans så det är alltid där man får börja. Hur mycket är olika från individ till individ, de går inte att svara på man måste nästan träffa någon utbildad som kan titta på din hund och utreda orsaker.

 

Mental stimulans för latmaskar.

 

mental stimulans

Låt hunden bränna lite av den mentala energi vid utfodring

Prova en vecka att skippa matskålen, var kreativ och låt din hund jobba lite för maten, tänk på hur mycket vargen jobbar för att få sin mat. Här finns några fler tips på mental stimulans via maten. Tryck här 🙂  sen kan jag tipsa om en facebookgrupp som heter #vågavägramatskål där finns fler ider på hur din hund kan få problemlösning och mental stimulans via maten.

Tugga 

Alla hundar har tuggbehov mer eller mindre. Låt din hund få utlopp för att tugga och slita. Det bästa är naturtugg som buffelhorn, hjorthorn, oxmuskel och älgskin. https://vildhunden.se/tuggben-och-godis

/ Det viktiga är att de är tuggstarkt så de inte tar slut på 15 min.

Boosta din hunds självförtroende och jobba med balans och hinderbanor. Krypa, klättra, hoppa och balansera. Få tips från Tryck här 🙂

 

Smörj in ett träd utomhus med leverpastej eller mjukost och låt hunden köra lite doga. 

Låt din hund äta clean eating, skippa snabba kolhydrater, socker, majsgluten, betmassa, animaliska biprodukter och färgämnen. Mush/barf är bra mat. Kolla innehållsförteckningen på ditt foder.

Varför är färskfoder fräscht?

Ta reda på de här

Följ mig på instagram för mer tips

https://www.instagram.com/sofiaklemming/

Privatträning

En beteendeutredning är en analys och kartläggning på hundens vanor, erfarenheter och hälsostatus.

Dela inlägget

1 reaktion på ”Mental stimulans hos hund”

  1. Pingback: Vilket foder ska min hund äta? - Klemminghundar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen