Privatträning, beteendeutredning eller hundkurs?

Vad skall jag välja egentligen, och vad är skillnaden på privatträning, beteendeutredning och hundkurs?

 

 

 

Vill du kanske lära dig mer om hundens inlärning och lära hunden nya saker, då är hundträning något för er. Men i vilken form tar man hjälp? 

 

  • Hundkurser: På hundkurs får man övningar instruerat av en hundinstruktör sen hjälp att utföra dom. Övningar är bra för att kunna kontrollera din hund. Var kritisk när du väljer hundkurs. Var noga med att kolla upp hur många deltagare det är i varje klass. Om din hund är ovan vid andra hundar eller bara har en låg sårbarhet för hundmöten så bör du tänka på att gruppträning innebär hög störningsgrad. Hundkurs är mer när du vill börja utveckla övningar med störning, det kan vara svårt att starta med kurser om både du och hunden är nya till träning, men det behöver inte vara. Kurs har alltid färdiga upplägg och scheman att anpassa sig efter. Se mitt andra blogginlägg om vad en hundkurs innebär Hundkurs på gott och ont

  • Privatträning: i en privatträning har du 100% coaching och hjälp genom alla övningar och frågor (på kurs får man oftast inte ställa privata frågor) det är också helt individ anpassat och angår bara det du vill ha hjälp med. Tid och dag bokas då du är tillgänglig, oftast går de att köpa singeltillfällen men uppföljning är alltid att rekommendera då du kan ”sova på saken” testa ut lite hemma själv och följ upp på träff nr 2.

  • Beteendeutredning: innebär en mer djupgående kartläggning av din hunds beteenden, man tar oftast reda på mer om hundens vanor och erfarenheter vilket gör det mer träffsäkert när de kommer till lösningar. Träningen är mer fokuserad på att rehabilitera hunden då de oftast angår större bekymmer som rädsla eller aggression. Beteendeutredning är oftast ett paket med träffar där första tillfälle består av en intervju där hundpsykologen samlar all information om hunden. En beteendeutredning pågår minst 4 timmar där man följer upp med träningsplan. Läs mer om en beteendeutredning här: Hundpsykolog

∇Sammanfattningsvis: I privatträning och beteendeutredning har du 100 % service, i grupp blir den hjälpen uppdelad. Om du har en rädd hund/ovana med många hundar som störning så kan det bli svårt att träna i grupp (det är en hög störningsgrad för hunden). Beskrivningen av hundens beteende vill vara ofokuserad, blockerad för ny inlärning och stressad, i värsta fall får du bara stå där och lugna din hund utan att träna övningar. I en beteendeutredning går man på djupet för att finna ut vad den exakta orsaken till din hunds ”symptom” är. Man botar roten, detta är det mest effektiva. Privatträning inriktar sig mer på symptomträning och inte rehab.

 

Följ mig för fler hundtips på instagram:Tryck här 🙂

Privatträning

En beteendeutredning är en analys och kartläggning på hundens vanor, erfarenheter och hälsostatus.

Dela inlägget

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen