Varför du inte bör hälsa på hundar på restauranger 

https://labanbags.com/

Varför du inte bör hälsa på hundar på restauranger

Hundar på restauranger kan vara riskabla, särskilt om de är reserverade och inte uppskattar främlingar och beröring. Läs vidare för att ta reda på varför och vad du som hundägare kan göra.

 

Hundar på restauranger –  triggerstacking – en överbelastning av hundens mentala tillstånd på grund av flera stressande situationer under en kort tidsperiod. Detta kan leda till negativt beteende som skällande, grävande, bitande eller annat aggressivt beteende. Det finns också risk att hunden blir trängd eller att hundägaren inte är uppmärksam och inte kan förhindra en incident.

Som hundägare kan du minska riskerna genom att tänka på triggerstacking och skapa balans för din hund. Träna din hund på restaurangbesök, var förberedd med godis och liggplats och placera din hund på ett skyddat sätt. Låt inte alla hälsa på din hund och läs av din hund när någon närmar sig.

Att hälsa på hundar på restauranger kan vara riskabelt, särskilt om hunden är reserverad och inte uppskattar främlingar och beröring. Läs vidare för att ta reda på varför och vad du som hundägare kan göra för att minska risken för negativt beteende från din hunds sida.

Läs mer om vad du kan göra på denna länken 

 

Privatträning

En beteendeutredning är en analys och kartläggning på hundens vanor, erfarenheter och hälsostatus.

Dela inlägget

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen