Valpkurs i göteborg

valpkurs i göteborg

Ska du gå valpkurs med mig?

Vill du och din hund få en trygg start i livet och lära er om belöningsbaserad inlärning baserat på hundens fria val och egna intiativ. På min valpkurs i göteborg får du ca 4 övningar per tillfälle som mailas ut i videoformat efter varje kurstillfälle, du får under perioden maila mig ang. frågor och funderingar för just din ras och individ.

Syftet

De hunden får träna är att vara i en ny miljö med människor och andra hundar samtidigt som hen får goda associationer. I slutet på varje träningstillfälle passar vi på att låta valparna socialisera med både oss deltagare och dom andra hundarna (inhägnat).

Svårt för valpen att prestera?

Att gå på gruppträning för en valp lär vara ovant och svårt såklart (svårt att fokusera på dig). Med svårt menar jag att de kan vara för mycket störning för nyinlärning. Därför finns de ingen som helst förväntan att valparna skall utveckla färdigheter just på gruppträningen. Tanken med övningarna är att ni gör dom hemma sen, under en vecka är det fullt möjligt att lära en valp ett nytt kommando. Genom lite avstånd brukar dom flesta valparna klara att fokusera lite och då får man vart fall lov att testa lite grann under timmens gång.

Snabbaste vägen till målet

En annan anledning att komma på kurs är att se mig instruera och demonstrera övningarna, detta gör att du kan se precis hur man skall göra snabbaste vägen. Jag går sedan runt och ser detaljer som ni gör i övningen som jag kan hjälpa er att ändra för att hunden skall förstå bättre.

Deltagare kan påverka Kursens innehåll. 

valpkurs mölndal Gabriel & Andrea med Atlas på 5 mån

Gabriel med lapphunden Atlas gick min kurs:

Vi anmälde oss med vår finska lapphund på 5 mån till valpkurs hos Sofia efter att ha besökt en av hennes jättetrevliga och nyttiga valpträffar.
Tidigare gick vi på en annan men det var lite väl många valpar och där var det ingen särskild hänsyn till rastypiska egenskaper utan det var samma metod på alla. De var inte heller riktigt så mjuka som vi ville… Eftersom vår valp gärna vill hälsa på andra valpar och människor men han inte fick det på kursen så blev det mest bara en timme ren frustration i veckan. Inte heller särskilt lärorikt för varken valp eller husse och matte som knappt hörde instruktörerna över lappisgnället.

Sofia har små grupper på valpkurserna och efter bara två tillfällen kunde vi redan vara i närheten av de andra valparna med en lugn lappis. Dessutom får valparna hälsa på varandra för att bättra på sitt hundspråk. Allt sker med etiska och moderna metoder som verkligen anpassas helt till individen – det man får i slutändan är en glad och medgörlig hund som fortfarande tänker själv istället för att följa dig och lyda alla kommandon som en zombie för att den inte vågar annat… för det är ju ändå det lilla busfröts personlighet man förälskade sig i när han var åtta veckor.

Vi är så nöjda att vi redan bokat in privatträning med Sofia och fler kurser kommer det nog bli! Länk till recensionen, tryck här…

BOKA VALPKURS

Puppy Party varje lördag kl 11:30 (endast 100kr)

Valpträffar för hundar upp till 8 mån i mölndal

Privatträning

En beteendeutredning är en analys och kartläggning på hundens vanor, erfarenheter och hälsostatus.

Dela inlägget

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen