Utfall kan ge skador, därför bör du gå till en canineopat

 

https://www.encefalon.se/
https://www.encefalon.se/


Utfall kan ge skador, därför bör du gå till en canineopat

 

Om du har en hund som har problem med hundmöten och därför kastar sig i kopplet titt som tätt tänk på nästa gång den gör de ifall den ser ut att rygga till eller få ont nånstans. Det kan även vara omvänt alltså att någon smärta hunden har från början av andra skäl leder till reaktivt beteende. Läs mer här om hur smärta är kopplat till reaktivitet 

Hunden som gör utfall kan alltså ha ont eller hunden som gjort utfall under en längre period kan få ont av utfallen

Canineopat & hundfysioterapeut

En kinesisk veterinärmedicinsk specialist, kallad en canineopat, hjälper hundar med hälsoproblem genom att använda en holistisk tillvägagångssätt för behandling. Caninopater använder en kombination av akupunktur, kostrådgivning, urtebehandlingar och massage för att behandla en mängd hälsoproblem, inklusive smärta, rörelseproblem, åldersrelaterade besvär, matsmältningsproblem, stress och ångest.

Caninopater kan också hjälpa till med preventiv hälsovård genom att förbättra hundens allmänna hälsa och styrka.

En hundfysioterapeut och en caninopat är båda yrkesgrupper som riktar sig till hundar med hälsoproblem, men de använder olika tekniker och filosofier för att behandla dem. Här är några av de främsta skillnaderna mellan de två:

 

  1. Utbildning: En hundfysioterapeut har genomgått en formell utbildning i hundfysioterapi, medan en caninopat har genomgått en formell utbildning i traditionell kinesisk veterinärmedicin (TCVM).
  2. Behandlingsfilosofi: En hundfysioterapeut använder västerländsk medicinsk kunskap och teknik för att behandla hundar, medan en caninopat använder TCVM-tekniker och -behandlingar.
  3. Behandlingstekniker: En hundfysioterapeut använder vanligtvis fysisk träning, massage, elektroterapi och andra fysioterapi-tekniker för att behandla hundar, medan en caninopat använder tekniker som akupunktur, kostrådgivning, urtebehandlingar och massage.
  4. Behandlingsfokus: En hundfysioterapeut fokuserar på fysisk rehabilitering och återhämtning från skador eller funktionshinder, medan en caninopat fokuserar på holistisk hälsa och välbefinnande, inklusive behandling av sjukdomar och andra hälsoproblem.
https://www.encefalon.se/
https://www.encefalon.se/

En hundfysioterapeut utför en mängd behandlingar för att hjälpa hundar med skador eller funktionshinder att återhämta sig och förbättra sin rörlighet och styrka. Några av de vanligaste behandlingarna inkluderar:

  1. Träning och övningar: En hundfysioterapeut arbetar med hunden och dess ägare för att utveckla en träningsplan för att öka rörlighet, styrka och uthållighet.
  2. Massage: Massage används för att lindra smärta, öka blodcirkulationen och förbättra rörligheten.
  3. Elektroterapi: Detta inkluderar tekniker som TENS (transkutan elektrisk nervstimulering) och NMES (neuromuskulär elektrisk stimulering) för att lindra smärta och förbättra muskelstyrka.
  4. Kinesiotaping: En hundfysioterapeut använder tejp för att stödja muskler och leder och lindra smärta.
  5. Hydropedikyr: En hundfysioterapeut använder vattenmassage och buoyancy för att förbättra rörligheten och styrkan i hundens ben och leder.
  6. Kallterapi: Kalla behandlingar, såsom kalla packar och kalla bad, används för att lindra smärta och inflammation.

Det är viktigt att konsultera en veterinär för att avgöra om fysioterapi är lämpligt för din hund och för att utveckla en lämplig behandlingsplan.

Detta händer vid ett besök hos en canineopat

1.Friskvårdskontroll

 

Första besöket är generellt en friskvårdskontroll & jag gör då en grundlig genomgång av din hund för att upptäcka eventuella avvikelser.

Jag pratar med dig om era förutsättningar samt målsättningar för att vi
tillsammans ska kunna lägga upp en plan som är helt individanpassad.

Skulle det finnas behov kommer jag att hänvisa till veterinär för vidare utredning innan vi går vidare med behandlings &/eller träningsplan.

Att gå på friskvårdskontroll en gång om året är att rekommendera oavsett
hundens aktivitetsnnivå, men aktiva hundar bör med fördel gå oftare.

Det är mycket enklare att förebygga än återuppbygga.

Rekommenderar izabell i hisings kärra https://mementocanis.se/tj-nster

 

 

Privatträning

En beteendeutredning är en analys och kartläggning på hundens vanor, erfarenheter och hälsostatus.

Dela inlägget

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen