QUIRA PHOTO

Unghundshjärnan

 

En unghund är någonstans mellan 6 månader till 1,5 år lite beroende på storlek av ras och individ. I könsmognaden kickar alla instinkter (vakt, jakt, vall etc.) in och hormonerna rusar i kroppen innan de stabiliserar sig, hundarna behöver vänja sig med denna förändringen.

 

I en studie sas de att en ung hane har dubbelt så mycket testosteron i kroppen som en vuxen hane. Det är en frustrerande period för hundägare då hunden har extremt mycket motivation för allt annat och börjar bli viljestark, envis och fysiskt stark. För att relatera till hundmöten så är de viktigt att ha förståelse för de som händer i hunden vid denna tiden.

ensamhetsträning

Mycket kan gå över av sig själv i takt med att hunden mognar, de är viktigt att inte skapa ett problem och extra dåliga erfarenheter här så som att korrigera aversivt ett hundmöte. Det är viktigt att inte gå i konflikt med hunden och ställa orimliga krav.

Att jobba mycket med managament kan vara en bra ide just nu för att undvika sånt som ändå inte går att träna för de har sin orsaksfaktor i unghundshormonerna.

Det gäller att fortsätta bygga relation och göra roliga saker tillsammans.

  • Bra färdigheter för unghundar:
    Impulskontrollövningar
    Balansövningar
    Nosarbete
    ”Ha kul ”

Lyssna på denna podden om unghundar (superbra)

Privatträning

En beteendeutredning är en analys och kartläggning på hundens vanor, erfarenheter och hälsostatus.

Dela inlägget

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen