Skillnad på privatträning och beteendeutredning

Skillnad på privatträning och beteendeutredning


I en utredning ingår träningsplan på 5-10 sidor. En beteendeutredning går ut på att ge dig en förståelse av hundens beteende och åtgärdsplan.
I en privatträning handlar de mer om den praktiska träningsbiten och komma igång med övningar direkt. 
Om du där emot är van vid att träna med hundar, så behöver du inte nödvändigtvis min närvaro i processen med den praktiska träningen. Utan då räcker de med att göra en beteendeutredning på distans. Om du inte gillar att läsa och få till dig mycket information kan man bara ses för privatträningar då ligger träningsplanen i mina händer och jag ger dig små läxor efter varje gång. Om du har hundmötesproblematik och ingen tidigare hundträningserfarenhet så behövs det ganska många privatträningar, kanske 3-8 timmar. Inte allt för sällan kan jag rekommendera privatträningar istället för beteendeutredningar då de kan vara lättare att ta till sig lite information i taget. För att få resultat krävs de att du självständigt kan träna din hund rätt, jag brukar säga till när jag tycker att någon klarar sig vidare på egen hand.
Jag har försökt att förmedla ett resonemang kring vilken problematik som matchar vilket begrepp och behov i bilden ovan.

Oftast går det till så här när någon kontaktar mig..

Hundägare mailar:
-Hej mitt namn är ….. och vi har dessa problem, detta är hundens bakgrund. Jag svarar sedan med en rekommendation av tjänst tex.
– Hej, vi behöver börja med en beteendeutredning eller hej de räcker med en/ett par privatträningar.
Om en beteendeutredning bokas in mailar jag ut ett förberedande dokument .

Kontakta mig om du har fler frågor eller funderingar här:

Privatträning

En beteendeutredning är en analys och kartläggning på hundens vanor, erfarenheter och hälsostatus.

Dela inlägget

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen