Rumsrenhet hos Valpar: Effektiva Tips för Enkel Inlärning

Rumsrenhet hos Valpar: Effektiva Tips för Enkel Inlärning

Rumsrenhet hos valpar är en av de första och viktigaste färdigheterna som måste utvecklas. Med rätt träning och tålamod kan du snabbt hjälpa din valp att förstå var och när den bör göra sina behov. I detta inlägg kommer vi att dela med oss av några effektiva tips för att underlätta rumsrenhetsinlärningen. Glöm inte kolla in min valpkurs online där får du hur mycket tips som helst, klicka här

1. Ta Ut Din Valp Regelbundet

I början är det viktigt att ta ut din valp regelbundet, helst varje timme. Valpar har små blåsor och behöver ofta kissa. Genom att ta ut dem regelbundet minskar du risken för olyckor inomhus.

2. Använd Rätt Kommando

När du går ut med din valp, säg tydligt kommandot ”kissa” eller ”göra behov” när valpen gör sina behov. Upprepa detta kommando varje gång du är ute.

3. Ha Kopplet På I Början

När du går ut, använd ett koppel i början, särskilt om du har en stor trädgård eller gård. Detta hjälper dig att hålla valpen nära dig och fokuserad på att göra sina behov istället för att leka.

4. Beröm Och Belöna

Efter att din valp har gjort sina behov utomhus, beröm den med din röst och se till att ni gör nått kul efter och inte bara går in. Positiv förstärkning stärker sambandet mellan önskat beteende och belöning.

5. Valpsäkra Ditt Hem

För att förhindra olyckor inomhus, ta bort mattor och andra mjuka ytor som din valp kan välja att kissa på. Stäng av rum som inte är övervakade och se till att inga farliga ämnen är inom räckhåll.

6. Undvik Tidningspapper och Valpbindor

Använd inte tidningspapper eller valpbindor som inbjuder valpen att kissa inomhus. Detta är en omväg då dom först ska lära sig kissa inne och sen ute. Detta göra rumsrenhetsinlärningen förlängd.

7. Rasta Alltid På Samma Plats

Ta alltid ut din valp till samma plats för att göra sina behov. Lukten från tidigare besök kommer att signalera att detta är ”toaletten”. Detta hjälper till att etablera en rutin.

Rumsrenhet hos valpar kräver tid och tålamod. Var konsekvent med din träning och var beredd på att det kan finnas några olyckor längs vägen. Genom att följa dessa tips kan du hjälpa din valp att snabbt lära sig att göra sina behov på rätt plats och skapa en ren och harmonisk miljö för er båda.

  • Bästa tipsen för rumsrenhet:
  • Ta ut en gång i timmen i början Säg kissa när du går ut och när valpen kissar
  • Ha koppel på i början på innegården eller trädgården Beröm efter me rösten och hitta på nått kul
  • Valpsäkra hemmet, plocka bort alla mattor, stäng dörrar etc.
  • Ha ej tidningspapper och valpbindor
  • Rasta alltid på lugnaste platsen, alltid samma plats i början

Privatträning

En beteendeutredning är en analys och kartläggning på hundens vanor, erfarenheter och hälsostatus.

Dela inlägget

Rulla till toppen