Munkorg till hund

Varför ska man ha munkorg och hur kan de bidra till träning av hundar som biter av frustration? Munkorgen du ser på bilden här ovan gör de möjligt för hunden att äta, namnet är baskerville och rekommenderas för alla hundar.

Det här inlägget riktar sig till hundar som biter för att avreagera sig på sin människa i form av en överslagshandling (ladda ner dokument för överslagshandling längre ner). Överslagshandlingar kan ofta inträffa då hunden känner frustration. Ofta händer detta utomhus. Ofta händer de på samma platser eller mot samma personer. Utred din hunds orsaksfaktorer med en beteendeutredare.

5 fördelar med munkorg

  1. Du känner dig lugnare eftersom du inte behöver oroa dig för att bli biten längre, detta känner hunden av och bidrar till att hunden också blir lugnare.
  2. Att bita är en belöning för hunden och belöningar bygger beteende, de vet vi alla. Om hundens beteende (att bita) inte längre blir belönande utan de går inte längre att få sin förstärkare genom att bita tag, så minskar vanan av sig själv. De man tränar på blir man bra på 😉
  3. Du får naturligt mer avstånd av din omgivning (människor och hundar) utan att behöva säga något, vilket altid är positivt.
  4. Du blir tagen på allvar med din träning av omgivningen, ingen kommer liksom börja klappa och säga att jo då alla hundar älskar mig.
  5. Du tar ansvar för din omgivning så ingen kan bli biten eller känna sig orolig.

Min syn på munkorg är att de är utrustning precis som koppel och sele 🙂 så kan vissa hundar behöva en munkorg. Observera att munkorg kommer aldrig som ensam åtgärd till ett problem utan de kompliteras med en träningsplan. 

Men vad ska andra tänka? om vägran….

Det är även vanligt att man använder munkorg då hundar äter allt möjligt utomhus, så alla hundar som har munkorg behöver inte vara aggressiva som normen tror. Frustration är INTE AGGRESSIVITET. Många oroar sig för vad andra ska tänka och tycka, fast dom har ju ingen aning ellerhur? Många som tänker för mycket på vad andra tycker tar just därför inte på hunden munkorg, de är synd 🙁 tycker jag eftersom det är ett mycket effektivt hjälpmedel i träningen som gör att man kommer snabbare fram, snart kan hunden sluta med munkorg. Frustrationsbett kan bli riktigt hårda eftersom hunden går in i en kamplek med dina kroppsdelar, ofta är det också svårt att bryta efter som hunden ser RÖTT ”slår över”. Hunden behöver bara ha på munkorgen då vi vet de finns risk för frustrationsbit.

Den viktiga munkorgsträningen

Lär in munkorgen på ett positivt sätt, jag bifogar några videos här.

Privatträning

En beteendeutredning är en analys och kartläggning på hundens vanor, erfarenheter och hälsostatus.

Dela inlägget

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen