Hur jag gör privatträning

privatträning

 

Privatträning, hur går det till?

Eftersom jag jobbar belöningsbaserat tar det tid, i mina privatträningar jobbar jag inte bara praktiskt med hundens uttryck alltså det beteende man söker hjälp för. Att göra de vore som att bara bota symptomen utan att reflektera vart de kommer ifrån. Teknikträning eller symptomträning som det även kallas blir som att bara lokalbehandla och inte bota den primära faktorn.

Metafor: Tänk till exempel om du går till veterinären för klåda och tass-svamp på din hund, vetrinären kan då skriva ut schampoo som du kan behandla med men det tar ju bara bort den sekundära faktorn, att bota den primära faktorn hade då varit att ta reda på om de kan vara allergi och isåfall göra ett vaccin.

Vid större probelm som bit, aggressioner och överdrivna rädslor krävs alltid en beteendeutredning först. Intervjun och träningsplanen som det är får man boka separat Pris och mer info här

Jag gör Privatträningar i paket med tre tillfällen eller paket med sex tillfällen.

Tillfälle:

  1. Vi kartlägger vad som är relevant just nu, vad är målbilden? Du får dina första övningar och förebyggande uppgifter.
  2. Survival skills delas ut för hur du hanterar situationer i skarpa lägen och tillrättalägger miljön. Vi tränar praktiskt.
  3. Samtal/frågor och praktisk träning.
  4. Mer praktisk träning och uppföljning på hundens förebyggande uppgifter.
  5. Mer praktisk träning.
  6. Mer praktisk träning.

Beroende på hundens känslor och tidigare erfarenheter kan programmet se annorlunda ut. Om de inte finns rädslor, stress eller aggressioner med i bilden  går de ofta snabbare. Jag kommer inte lösa ett problem åt dig och ”bota hunden” på en timme. Jag ger dig mina strategier och konkreta övningar så att du själv kan träna hunden till förbättring.

Har du funderingar eller frågor kring privatträning eller beteendeutredning får du gärna maila mig på kontakt@klemminghundar.se

// mvh sofia

 

Privatträning

En beteendeutredning är en analys och kartläggning på hundens vanor, erfarenheter och hälsostatus.

Dela inlägget

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen