Hur du får en valp att sluta bita i kopplet

valp bitHur du får en valp att sluta bita i kopplet

När du tar ut din valp på promenad och försöker gå med kopplet kan det vara vanligt att valpen biter i kopplet. Detta kan vara ett irriterande och störigt beteende, då det kan orsaka inlärda beteenderepertoarer. Lyckligtvis finns det flera sätt att få din valp att sluta bita i kopplet.

  1. Ge din valp rätt sorts träning: Om din valp inte har rätt träning kan det betyda att den inte riktigt förstår vad som förväntas av den i kopplet. Börja med att belöna din valp när den går rätt med kopplet. Om valpen biter i kopplet, bryt den med en intränad brytsignal.
  2. Ge din valp rätt sorts leksaker: Din valp kan behöva ha leksaker som den kan leka med och tugga på när den är inne. Köp hundleksaker som är gjorda av tuggbart material och ge valpen olika texturer.
  3. Öka promenadtiden gradvis: Din valp kan bli överväldigad om den är ute på promenad för länge I KOPPEL. Öka promenadtiden gradvis så att din valp kan anpassa sig till det. Börja med kortare promenader och öka sedan tiden successivt. På så sätt kan din valp vänja sig vid att vara ute på promenad och att använda kopplet. Ha sele så kopplet hamnar längre bak. Ha längre koppel, 5m är bra ett sånt här
  4. Lär din valp att det inte är okej att bita: Om din valp fortsätter att bita i kopplet trots din träning och belöning, kan det vara dags att lära din valp att det inte är okej att bita. När valpen biter, säg din positiva brytsignal (se videon nedan) och ge valpen en annan uppgift, som att gå fot me 123 pattern game. När valpen gör som du säger, ge valpen en belöning.
  5. Sätt på en rätt storlek på halsband och koppel: Se till att din valp har rätt storlek på halsband och koppel. Om halsbandet och kopplet är för stora eller för små kan det orsaka obekvämlighet eller irritation för valpen. Om valpen bär ett felaktigt halsband och koppel, kan det orsaka obehag och leda till beteenden som att bita i kopplet. Undvik flexikoppel vid koppelträning. Bita känns skönt för valpen. Ge valpen ordentligt med utlopp för bit och lek ute med en leksak ute, träna olika regler med leksaken.
Klicka på bilden nedan för video på bit övning.

Att få din valp att sluta bita i kopplet kan ta tid och tålamod. Se till att träna och belöna din valp, och använd rätt storlek på halsband och koppel. Genom att använda rätt tekniker och ge din valp rätt träning kan du hjälpa den att sluta bita i kopplet

Privatträning

En beteendeutredning är en analys och kartläggning på hundens vanor, erfarenheter och hälsostatus.

Dela inlägget

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen