Det mest intressanta för min hund

intressanta för min hund

 

Hur blir jag det mest intressanta för hunden?

Känns detta svårt? och det kanske till och med ger dig känslan av att aldrig lyckas att träna din hund? Det är svårt för det går inte ens att alltid vara det mest intressanta för hunden. Hur skall du ens kunna mäta dig med springande rådjur om det just är det som fångar hundens uppmärksamhet där och då. Du behöver inte hindra hunden att glädjas åt fler saker i universum än dig.

Premacks princip

Genom att använda premacks princip och andra metoder kan du få den uppmärksamhet du vill ha av din hund utan att de känns som att du kämpar mot frestelser i omgivningen. Premacks princip undanröjer konflikten mellan dig och allting annat. Genom reframing (ny förväntan på en situation) kan vi träna hunden till att först ta kontakt med oss innan den slänger sig mot andra hundar, människor, rastgården, maten, rådjuren etc. Premacks princip innebär att du belönar med att låta hunden få de den vill ha just i de tillfället. Genom att använda Premacks Princip som en del av ditt träningstänk så blir din hund mer och mer övertygad om att det enda sättet att få göra vad den allra mest vill är att först ta kontakt med dig och åtlyda dina signaler.

Exemplet används bara för att förklara begreppet, ibland är de inte möjligt att belöna med de hunden vill ha pågrund av säkerhetsskäl.

Läs mer om tränings exempel här Tryck här 🙂

Referens: Släpp kontrollen lös – Leslie Mcdevitt

Privatträning

En beteendeutredning är en analys och kartläggning på hundens vanor, erfarenheter och hälsostatus.

Dela inlägget

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen