Hundträning som inte funkar

Veckans boktips är 1% metoden

 

Att uppnå mål kan vara en utmaning. Oavsett om du försöker ändra beteende på din hund, spara pengar eller starta en ny karriär, kan det kännas överväldigande att ta itu med stora mål. Men genom att använda 1% metoden kan du ta små steg för att uppnå dina mål på ett hållbart sätt. Här är några tips om hur jag lyckats med mina mål genom att använda 1% metoden.

 

  1. Identifiera dina mål: För att kunna använda 1% metoden behöver du först definiera dina mål. Det kan vara allt från att lära dig ett nytt språk till att gå ner i vikt. Skriv ner dina mål och se till att de är realistiska och mätbara.
  2. Skapa en plan: När du har dina mål klart för dig, skapa en plan för hur du ska uppnå dem. Dela upp målen i mindre delmål och bestäm vilka åtgärder du behöver ta för att uppnå varje delmål. Se till att dina åtgärder är realistiska och överkomliga.
  3. Fokusera på 1%: Nu är det dags att börja fokusera på 1% varje dag. Det kan innebära att du lägger till en extra kilometer till din dagliga promenad eller att du sparar 1% av din inkomst varje månad. Det viktiga är att du tar små, men konsekventa steg varje dag.
  4. Utvärdera dina framsteg: Det är viktigt att utvärdera dina framsteg regelbundet. Följ upp dina delmål och se till att du är på rätt spår. Justera din plan om du behöver och se till att du fortsätter att ta små steg framåt.
  5. Var tålmodig: Att uppnå mål tar tid. Var tålmodig och ha tillit till processen. Genom att fokusera på 1% varje dag kommer du att uppnå dina mål på ett hållbart sätt.
https://www.encefalon.se/
https://www.encefalon.se/

Boktips för hundträning

 

Boken ”1% metoden” handlar om hur man kan använda små, men konsekventa förändringar för att uppnå stora resultat i sitt liv. Författaren James Clear betonar vikten av att ta små steg för att nå sina mål och att fokusera på att göra förbättringar på bara 1% varje dag.

 

Boken innehåller flera praktiska strategier för att använda denna metod, inklusive att skapa tydliga mål, utvärdera och spåra framsteg, och hitta sätt att förbättra systemen som stöder ens vanor.

Clear diskuterar också hindren som ofta står i vägen för att göra framsteg och ger råd om hur man kan hantera dessa hinder. Han betonar vikten av att ha en positiv inställning och att fokusera på vad som är möjligt, snarare än att begränsas av vad som kan kännas omöjligt.

Genom att använda 1% metoden, tror författaren att man kan uppnå sina mål och förbättra sitt liv på ett hållbart sätt. Boken ger konkreta verktyg och råd för att hjälpa läsarna att använda denna metod i sin egen livsstil och uppnå framgång på olika områden i livet.

Genom att använda 1% metoden har jag uppnått flera av mina mål. Det kan ta tid och kräva tålamod, men att ta små steg varje dag är nyckeln till framgång. Identifiera dina mål, skapa en plan och fokusera på 1% varje dag. Lycka till på din resa mot att uppnå dina mål!

Hundmöten är en sån grej som har sjukt många delmål för de är ett stort mål att hunden ska gå från att bli superstressad vid passering av andra hundar till att bli avslappnad i passering av andra hundar. Enligt min erfarenhet handlar de om att hundmötesträning blir övermäktig för folk och de resulterar i att hundarna fortsätter reagera i hundmöte, man måste alltså konsekvent ge sig själv och hunden många nya repetioner (lite varje dag) du kommer bli motiverad av görandet. Här är en hel del saker att göra och de måste göras för att de ska bli bra. Vill du ha hjälp ? kolla in min nya 10veckors coachning här 

 

Att göra förändringar kan vara svårt av flera olika anledningar. Nedan följer några vanliga orsaker till varför det kan vara utmanande att genomföra förändringar:

 

  1. Vanemässiga beteenden: Många av våra handlingar och beteenden är vanemässiga och utförs automatiskt utan att vi egentligen tänker på det. Det kan vara svårt att bryta dessa vanor och göra förändringar, särskilt om det handlar om beteenden som vi har utfört under en längre tid.

  2. Rädsla för det okända: Ibland kan det kännas osäkert att göra förändringar eftersom vi inte vet vad som kommer att hända. Det kan vara lättare att stanna kvar i det bekanta och trygga, även om det innebär att vi inte når våra mål.

  3. Bristande motivation: För att göra förändringar behöver vi ofta ha en stark motivation och en tydlig vision om varför vi vill göra förändringarna. Om motivationen saknas kan det vara svårt att hålla fast vid förändringarna och fullfölja dem.

  4. Bristande kunskap: Ibland saknar vi den kunskap som krävs för att kunna genomföra de förändringar vi vill göra. Det kan vara svårt att veta var man ska börja eller vilka steg som behöver tas för att nå målet.

  5. Yttre hinder: Ibland kan yttre faktorer som brist på resurser, tid eller stöd från andra göra det svårt att genomföra förändringar. Det kan vara svårt att hitta tid och energi för att göra förändringar om man har en hektisk livssituation eller om man inte har tillräckligt med stöd från vänner och familj.

Att ta itu med dessa hinder kan hjälpa till att göra förändringar lättare att genomföra. Det kan också vara till hjälp att bryta ner förändringarna i mindre steg och att fokusera på en sak i taget. Genom att ha en tydlig plan och att ta små steg framåt kan du öka dina chanser att lyckas med de förändringar du vill göra. 

Privatträning

En beteendeutredning är en analys och kartläggning på hundens vanor, erfarenheter och hälsostatus.

Dela inlägget

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen