Hundens valmöjligheter

Karmahundcenter sthlm

Hundens valmöjligheter. Vi bestämmer allt för våra hundar, när dem ska äta, vad dem ska äta, vem dem ska leka med, när dem ska leka, hur dem ska leka, med vad dem ska leka, när dem ska få pälsvård/klippa klor/borsta tänder, när dem går ut, vart dem går ut, hur länge dem är ute, var dem för stanna, hur länge osv.

 

Våra beslut är oftast baserade på vad vi anser är deras bästa. Vi menar väl och vill egentligen bara ha en lycklig hund. Men i det kan vi glömma att våra hundar mår bra av att själva få välja när det är möjligt.

Jag tänker ofta på det och försöker få mina hundar att känna sig delaktiga i beslut som rör dem. Hur? Ha minst en promenad om dagen där hunden får välja takt, vart vi går, vad den ska göra. 🐾 låta hunden påverka när den ska borstas/klippa klor och när det räcker. Och mycket mera… När hunden får känsla av att den kan påverka sin vardag kommer den mycket enklare även kunna acceptera att vi tar beslut som den inte kan påverka.Hur mycket får din hund välja? Skulle den kunna påverka mera?

Tänk om vi kunde lyssna på hunden, tänk om vi kunde titta mer på vad den faktiskt säger? strunta i alla normer och felaktiga råd, kanske vi lära oss lite av hunden.

Skriver av: Ana hita Karmahundcenter sthlm

Privatträning

En beteendeutredning är en analys och kartläggning på hundens vanor, erfarenheter och hälsostatus.

Dela inlägget

2 reaktioner på ”Hundens valmöjligheter”

  1. Jag har en delaktighet med min hund. Jag bestämmer var vi ska gå ja. Men om han ”läser tidningen” i varje hörn eller om han stannar varje meter. De är ge och ta. De ända jag kräver är att han INTE får dra och att han lyssnar på mig. Sen kan vi ge och ta i mycket.

    Jag jobbar MED min hund. Inte som många andra ser på de. Att hunden ska jobba FÖR din ägare. De finns inte. Min hund får mat när vi äter då vi äter som en Flock. Han får oftast efter vi har ätit då han är 6 månader och går ut efter maten. Lika mycket som jag går på toa efter min mat. Jag tänker mycket på hur jag gör saker och så vill han nog göra så med.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen