Hund som morrar | Detta bör du veta först!

hund som morrar detta bör du veta först
Foto:Naomi_images

Hund som morrar.

Utifrån min upplevelse så säger normen att en hund inte ska morra. De finns också dom som skäms över sin hund inför omgivningen när dens hund morrar. Detta kan leda till att man bestraffar hunden för morrandet och det är här eländet börjar.

En hund som morrar är inte aggressiv. En hund som morrar säger egentligen bara NEJ. Hunden vill att du upphör med det du gör just då, det kan vara att du bara tittar på den och då räcker de att du vänder bort blicken för att visa hunden respekt. Genom att lyssna och svara på hundens signaler rätt så börjar du skapa tillit till hunden, detta göra att hunden kommer lita mer på dig och tillåta mer.

Genom att säga till hunden när den morrar ( nej, hopp ner, fy. tex.) så brister tilliten. Hunden tänker då att eftersom dom inte lyssnar på mina små fina signaler som morrandet faktiskt är så får jag väll säga till hårdare så människan förstår att jag inte vill. Det är då här ett markerings-bett i luften kommer in, om vi fortfarande inte lyssnar på de genom att backa undan så blir de ännu värre.

Här kommer dom olika stegen:
1.Morrande
2.Morrande med ett bett i luften
3.Utfall mot personen med flera bett i luften
4.Biter människan så de bara går hål på huden

Så om en hund gör ett utfall direkt mot en människa som tex tar kontakt och ska ner med handen och klappa så kan det vara så att hunden hoppar över alla små signalerna och går direkt på en tillsägelse med hårdhandskarna.Ett bra sätt är att alltid ignorera nya hundar du träffar och låta dom ta intiativ till kontakt först, detta gör att hunden tycker du visar fred och respekt.

Om du har en hund som har bristande tillit till nya människor och morrar i situationer den känner sig osäker eller bara skyddar sin kroppszon så är de viktigt att du riggar om i miljön så din hund inte utsetts för detta av nya hundar eller människor. Se till att människor inte tar kontakt med din hund eller sätter sig nära hunden när den sitter eller ligger ner. Om du backar undan när en hund morrar så växer tilliten emellan och hunden kommer då inte ha något behov av att morra på dig. Med tiden kommer hunden bli trygg i relationen och få tillit och då kan den gå med på mer.

Beteenden som upplevs hotande för känsliga vovvar:
Ge ögonkontakt, närma sig långsamt framifrån, frysa och kolla på hunden, sätta sig nära när hunden vilar, hastiga rörelse, ansikte som kommer nära hundens kropp, klappar bakifrån eller ovanifrån när inte hunden är beredd eller ser dig, klappar på tassar, mörk röst, när man plötsligt dyker upp (överaskningar), osäker klappning, händer ovanifrån.

God association till händer övning : Klicka här

 

GLÖM INTE GODISVÄSKA NÄR DU TRÄNAR 😀 SE BILDEN, KÖP HÄR https://labanbags.com/

Privatträning

En beteendeutredning är en analys och kartläggning på hundens vanor, erfarenheter och hälsostatus.

Dela inlägget

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen