Hund som bitit flera gånger

mikaela borgHund som har bitit flera gånger

 

Har du en hund som har bitit vid flera tillfällen, fortsätt läsa.

Hundar som har bitit många gånger kan ha en inlärd bitproblematik. De tolkar signaler direkt som hotfulla, fast dom inte är det. En dålig riskbedömning.

Detta kan bero på en svag socialisering eller dåliga erfarenheter. Hunden upplever ofta inte att den har problem utan det är vi som gör de. Hunden har en lösning på sitt problem och att bita blir mycket förstärkande. Att bita blir nästan som en reflex, dom behöver inte tänka och bedöma innan utan det har blivit inlärt. Det har blivit automatiserat.

Hunden behöver ändra sitt tänkande genom många lyckade repetioner. Vi behöver ändra hundens tänkande och inte hundenskänsla.

 

Reaktionströskeln

Sänkt reaktionströskel = sänkt bittröskel,

En hund som bitit många gånger har en sänkt reaktionströskel. tröskeln är inte statisk den varierar beroende på hur mycket som händer. Ibland kan hunden klara bli triggad 5 gånger på en dag men den 6e gången går hunden över sin tröskel och den reagerar då tex. med ett bett, utfall eller liknade. Detta kallas för triggerstacking. Händelser samlas på hög och tillslut rinner bägaren över. Detta angår situationer under dagen eller veckan som gått.

Ta alltid hjälp av en professionell om du upplever problem.

#hund som bitit flera gånger

Videosamtal kring bit, maila mig.

 

Privatträning

En beteendeutredning är en analys och kartläggning på hundens vanor, erfarenheter och hälsostatus.

Dela inlägget

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen