Hund och bebis tips

hund som morrar detta bör du veta först
naomi

Hund och bebis tips

 

Ska du bli mammi eller har du kanske redan fått en bebis, grattis! Din hund har redan koll på läget om du är gravid, det luktar påökning. Hunden förstår. Här kommer några tankar om hund och bebis tillsammans.

 

  1. Va inte orolig, hunden förstår de som händer och är också flexibel att anpassa sig till det nya. Gör inte för big deal av det.
  2. Låt hunden få nosa och skanna av så du inte gömmer bebisen då kan de bli mer intressant.
  3. Glöm inte bort hunden när du är i bebis bubblan, man vill inte att bebis ska förknippas med negativa associationer så som att inte få sova på sina trygga platser längre, eller få bli avskärmad hela tiden och få mindre aktivering och uppmärksamhet.
  4. Om du inte redan gör de så börja ge all mat från kong samt mer tuggben så hunden får lite att pyssla med hemma.
  5. Oroa dig inte om vakt och larm ökar i hemmet, nu finns det en till familjemedlem att skydda. Bebisen kan också bli en resurs för hunden så va försiktig med ökade besök och folk som ska gulla med bebisen och sträcka sig över, speciellt om hunden är nära.
  6. När barnet blir äldre och börjar krypa och gå finns de risk för att hunden blir triggad, om hunden t.e.x har lite svårt för hastiga rörelser, klappningar på vissa ställen av kroppen eller resursförsvar. Det är den vuxnes ansvar att se till att hunden inte blir triggad av barnet. En ettåring kan t.e.x testa saker som att kolla om en barbiekjol passar runt hundens tass. En hund kommer säga ifrån och efter många morr (varningar) och barnet fortsätter med samma saker som hunden inte uppskattar kan hunden börja bita istället.

När barnen sen blir äldre kan man ju faktiskt lära dom hur dom ska agera runt hunden. Jaga inte hunden, låt hunden vara när den sover, krama inte hunden och håll fast, låt hunden äta ifred etc.

 

Privatträning

En beteendeutredning är en analys och kartläggning på hundens vanor, erfarenheter och hälsostatus.

Dela inlägget

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen