Frågor du kan ställa dig själv vid ett hundproblem

Har du hundproblem, då borde du läsa det här.

 

hundproblem

 

Hjälp, vart ska jag ens börja?

Känns de som en jungel där ute och på nätet säger alla olika saker? Ja så är de, psykologi är diffust och alla har olika synsätt på hundträning. Det farliga med att googla dig fram hur du ska lösa ett hundproblem är att de handlar om känslor som kanske rädsla och aggression, enligt mig behöver du få någon kunnig som kan titta på dig och hunden och sen ge en väldigt individuell anpassad lösning.

 

Det här är inget jag har lärt mig på Hundpsykolog utbildningen. Det är lite liknande men det vi lärde oss att göra istället var att komma med ett långt utlåtande efter vi hade lyssnat klart och ställt våra standard frågor. Jag tycker det är mycket mer respektfullt och lärorikt för hundägaren om man kan få dem att säga lösningar själva. Oftast har vi det där inne själva, de som är bäst för oss och våran hund.

Mitt jobb som hundpsykolog är att finnas där för att styra dem i rätt riktning med frågor och bekräfta vad som är rätt och fel och hur de kan göra istället för att gå vidare. Teori och träningsplan kan mailas. På praktisk privatträning så demonstrerar man och praktiserar man tillsammans.

 

Vill du testa en privatträning?

 

Det här är frågorna du kan ställa dig själv.

🦴Vad upplever jag som ett problem?

🦴När började det?

🦴Hur känner jag när det händer?

🦴Vad gör jag under tiden det händer?

🦴Vad händer innan beteendet kommer?

🦴Finns det mönster när det händer?

🦴Vad gör jag efter det Har hänt?

🦴Vad tror jag hunden försöker uttrycka?

🦴Hur hade jag kunnat göra för att det inte ska bli det beteendet? Tillrättalägga miljön på något vis?

Länk till privatträning:https://www.klemminghundar.se/privattraning-hund

 

Se alla frågor i video

Privatträning

En beteendeutredning är en analys och kartläggning på hundens vanor, erfarenheter och hälsostatus.

Dela inlägget

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen