Ensamhetsträna valp

 

Här kommer några steg för att beskriva en bra ensamhetsträning för valp. Ensamhetsträning är verkligen inte enkelt och känner du att de inte går framåt så ska du ta hjälp. Detta är något som jag som skriver det här tränar med kunder online varje vecka (det är en invecklad träning.) Om du märker att din hund är hyber attatched eller verkar tycka de är oerhört jobbigt så är de inte ditt fel, vissa hundar är födda med en hög känslighet för att bli lämnade, dom behöver ett mer avancerat pogram. Träning har en bra prognos så de går.  Klicka här för att få personlig hjälp med detta 

Malena DeMartini’s protocol för ensamhetsträning enligt följande steg:

  1. Gradvis ökning av tiden hunden är ensam: Börja med korta tidsintervall då hunden är ensam och öka tiden successivt.
  2. Positionsövningar: Träna hunden att vara ensam på olika platser i huset, som exempelvis sin korg eller en plats där han är bekväm.
  3. Förstärkning av positivt beteende: Belöna hunden när han är lugn och avslappnad under tiden han är ensam.
  4. Säkerhetsföremål: Låt hunden ha med sig en säkerhetsdosa eller en tröja som har din doft på sig under tiden han är ensam.
  5. Avslappningsövningar: Träna hunden i avslappningsövningar för att hjälpa honom att slappna av under tiden han är ensam.

Läs boken boken ”Separation Anxiety in Dogs” av Malena DeMartini.

Det är viktigt att följa protokollet noga och vara tålmodig med hunden under träningsprocessen. Övningarna ska göras i små steg och gradvis öka svårighetsgraden för att undvika stress och ångest hos hunden. Beroende på hundens personlighet och svårighetsgraden av separation ångesten kan det ta tid att se resultat, men med uthållighet och konsekvens kan hunden lära sig att hantera ensamhet på ett mer positivt sätt.

Vad är separationsångest

Separationsångest är ett vanligt problem hos vissa valpar och unga hundar. Det inträffar när hunden blir mycket orolig och stressad när den är borta från sin ägare eller från andra människor som den har en nära band till. Symptomen kan inkludera skällande, grävande, skador på möbler eller andra föremål och problem med matsmältningen.

För att hjälpa en valp med separationsångest är det viktigt att arbeta med den på en gradvis och systematisk basis.

En metod som har visat sig vara effektiv för att behandla separationsångest hos valpar är Malena DeMartini’s protocol, som beskrevs i en tidigare fråga. Protokollet fokuserar på att använda positiv förstärkning och gradvis träning för att hjälpa valpen att bli mer självständig och mindre beroende av sin ägare.

Det är också viktigt att ta hänsyn till valpens allmänna hälsa och välbefinnande och att samarbeta med en erfaren veterinär eller beteende terapeut för att säkerställa att den får den bästa möjliga behandlingen.

Forskning separationsångest

 

Det finns en mängd forskning och studier om separationsångest hos hundar, och det är svårt att ge en sammanfattning av all den tillgängliga informationen utan att vara specifik om en viss studie eller källa. Men här är några exempel på viktig information som har framkommit i olika studier:

 

  1. Prevalens: En studie från 2006 publicerad i ”Journal of Veterinary Behavior” (Valliant, Dohoo, et al.) fann att mellan 14% och 36% av alla hundar i hemmiljö kan lida av separationsångest.
  2. Risksfaktorer: En studie från 2002 publicerad i ”Applied Animal Behaviour Science” (Overall, 2002) fann att hundar som är borta från sin ägare oftare och för längre perioder av tid är mer benägna att utveckla separationsångest.
  3. Behandling: En studie från 2005 publicerad i ”Journal of the American Veterinary Medical Association” (Beaver, 2005) fann att kognitiv beteendeterapi och farmakologisk behandling var effektiva för att behandla separationsångest hos hundar.

 

En del forskning har identifierat biologiska och miljömässiga faktorer som kan bidra till utvecklingen av separationsångest, inklusive ärftlighet, tidigt bortförande från modersmjölken och tidig separation från ägaren.

Andra studier har undersökt olika behandlingsmetoder för separationsångest hos hundar, inklusive medicinering, kognitiv beteendeterapi och desensibilisering och konditionering. Många av dessa behandlingsmetoder har visat sig vara effektiva för att hjälpa hundar att hantera sin ångest och återfå ett normalt liv.

 

Skrivet av

sofia, läs mer om mig

 

Privatträning

En beteendeutredning är en analys och kartläggning på hundens vanor, erfarenheter och hälsostatus.

Dela inlägget

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen