foto linda bjurkvist

Unghundstidens beteende

 

Har du en unghund just nu? Känns de ibland hopplöst och svårt? De är så för många, du är inte ensam. Unghundshjärnan är lite speciell och en sak den har jättesvårt med är impulskontroll. Det är inte samma hjärna som när hunden är vuxen sen. Det kan vara en frustrerande period för hundägare då hunden har extremt mycket motivation ….fast till allt annat 😉 och börjar bli viljestark då dom helt plötsligt har upptäckt att dom är en egen person som kan påverka sin omgivning genom t.e.x skällande och annat dom lär sig. Det är dock viktigt och träna anpassat och inte tänka att problemen går över av sig själv bara för att den är unghund.

Här kommer några tips

  1. Tänk på att inte ställa krav på hunden som deras hjärna ej har förmåga till att klara, t.e.x nej du ska gå fint här nu i ett hundmöte eller nejj de ska gå att du sitter stilla när de kommer fram folk ute och ska prata. Och även om man tänker att man ska träna på de så kan de bara bli frustrationsträning. Gå fint i koppel är ett bra exempel på frustrationsträning i denna åldern. Är de för svår träning så är de för svårt för hunden. Sänk kraven eller undvik för nu.
  2. Omfamna din hund och bemöt den med kärlek och omsorg, snart är denna perioden över – ha kul istället och undvik vissa svåra situationer för ett tag.
  3. Hoppa inte me tåget, om du börjar få beteenden du inte vill ha bemöt inte de då med krav och hårdare tag, just i den här åldern tar de sån skada och kan skapa osäkerhet i hunden. De är en känslig ålder och saker sätter sig i minnet mer vid denna tidsperiod.
  4. Unghundar kan va lite galna, ta de me humor ibland och skratta åt de istället för att bli sträng. Snart är de kanske över och din vuxna hund kanske blir lite mer tråkig.

Gå med i min kurs för unghundar där får du minst 10 videolänkar och teori passande unghundar, läs mer på länken https://www.klemminghundar.se/elementor-4120/’

#unghund beteende

unghund beteende

 

Privatträning

En beteendeutredning är en analys och kartläggning på hundens vanor, erfarenheter och hälsostatus.

Dela inlägget

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen