Rädda osäkra hundar

rädda osäkra hundar

Rädda osäkra hundar

Själv så lever man med en rädd osäker hund, de yttrar sig på olika sätt. Men Laban på bilden har en spridd rädsla, han bara är en sjukt rädd hund- Främlingsriktad rädsla, ljud, miljöer, lukter, hundar, män eller rädsla över huvudtaget. Hundar kan använda olika beteendestrategier vid rädsla, såsom aggressivitet eller passivitet och det finns en stor individuell variation vilken strategi som hunden använder sig av. Det finns även tydliga rasskillnader i personlighet och detta har visat sig ha betydelse även för hur hunden reagerar på eventuellt stressframkallande stimuli. När individen uppfattar ett hot startar en rad olika fysiologiska reaktioner och beteenderesponser som har sin uppkomst i hjärnan och resulterar i olika typer av fysiologiska reaktioner. Reaktionerna hjälper kroppen att hantera olika situationer genom att öka prestationsförmågan till det maximala (Sjaastad et al., 2010). Vilken strategi djuret väljer i en hotfull situation påverkas bland annat av personlighet.

Orsaker till rädsla

Flera studier visar även att erfarenheter och inlärning påverkar hur hunden kommer att reagera i olika situationer (Gazzano et al., 2008; Battaglia, 2009; Dale et al., 2010). Det tycks alltså vara faktorerna gener, erfarenhet och inlärning som tillsammans styr hundens reaktion och agerande (Tapper, 2009).

osäkra rädda hundar

Tips på övningar till osäkra rädda hundar

Försök tänka på en miljö din hund är som minst rädd och blommar ut som mest, är de inomhus eller i skogen kanske? Försök hitta detta stället att börja träna din hund på väldigt enkla uppgifter som boostar självförtroendet. Rädda osäkra hundar behöver träna mycket på väldigt enkla uppgifter som dom är bra på, få massa beröm och godis och känna sig duktiga. Att leka om de går kan vara de bästa belöningarna för rädda osäkra hundar.

(Klicka på länken för att komma till video övningen, videon är en privat länk som kommer från mitt kursmaterial, dela ej vidare).

Boosta självförtroende

Balans, kroppskontroll

Berikning är en av mina favoriter för osäkra rädda hundar

Varför berikning?

Är du intresserad av mer träning och strategier för rädda osäkra hundar kan man köpa mitt kursmaterial. En pdf på 12 sidor med 20st videos på konkreta övningar och teori. Samt lite text. Exempel bild nedan.

KÖP NU TRYCK HÄR

Privatträning

En beteendeutredning är en analys och kartläggning på hundens vanor, erfarenheter och hälsostatus.

Dela inlägget

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen