Top 5 tips när du fått hem din valp

top 5 tips valp


Första dagarna med din nya valp:

  1. Introduktion till Hemmet: Låt valpen utforska sitt nya hem gradvis under övervakning. Skapa en trygg och bekväm plats för valpen att sova och vila. Undvik överstimulering och låt valpen vänja sig vid sin nya omgivning i sin egen takt.
  2. Etablera Rutiner: Skapa fasta rutiner för måltider, toalettbesök och vila. Regelbundna rutiner ger valpen trygghet och underlättar träningen. Ta valpen ut regelbundet för att göra sina behov och belöna sedan när den gör rätt.
  3. Socialisering: Låt valpen möta nya människor, djur och miljöer gradvis och positivt. Socialisering är avgörande för valpens utveckling och hjälper till att undvika rädslor och beteendeproblem senare i livet. Se till att socialiseringen är positiv och icke-skadlig.
  4. Träning och Belöningar: Börja träna valpen på grundläggande lydnadskommandon som ”sitt”, ”ligg” och ”kom hit”. Använd positiv förstärkning, som godis eller lek, för att belöna önskat beteende. Var konsekvent och tålamodig under träningen och undvik straff eller negativ förstärkning.
  5. Veterinärbesök och Hälsa: Schemalägg en veterinärkontroll för valpen inom de första dagarna eller veckorna efter att du tagit emot den. Låt veterinären göra en grundlig hälsokontroll och ge råd om vaccinationer, avmaskning och andra vårdbehov. Se också till att registrera valpen och skaffa nödvändiga försäkringar.

Genom att följa dessa tips kan du hjälpa din valp att anpassa sig till sitt nya hem och skapa en stark och hälsosam relation från början. Kom ihåg att varje valp är unik och det är viktigt att anpassa dina metoder efter dess individuella behov och personlighet.

Privatträning

En beteendeutredning är en analys och kartläggning på hundens vanor, erfarenheter och hälsostatus.

Dela inlägget

Rulla till toppen